logo star and love beli
Star&Love

Kako odabrati poklon

04/02/2015

Kako odabrati pravi poklon? Kako da se dopadne osobi kojoj ga poklanjamo te da istodobno sadrzi i dio nase licnosti? U Skoli lakoce zivljenja pisemo o poklanjanju: danas o izboru poklonu a sutra o tome kako primiti poklon.. Sarenilo ponude ovih dana dovodi vas u zabludu kako mozete kupiti bilo koji predmet, pa da ce se osoba radovati vasem odabiru. Nije to bas tako. Svako od nas ima svoje boje i svoje mirise, osjete dodira ili osjete zvuka, a samo neki od njih su blizu nasima. Sve ostalo se razlikuje bez obzira jesmo li bliski s tom osobom ili je u pitanju samo povrsno poslovno poznanstvo.

Dakle, razmisljamo o kupovini poklona. Odredili smo osobe kojima zelimo pronaci prigodnu sitnicu ili vrijednu stvar, zavisno o novcu koji smo spremni potrositi. Prije odlaska u kupovinu, dobro je da napravimo malu meditaciju. Sjednemo u udoban stolac i razmislimo sto ta osoba voli. Sjetimo se boja koje nosi, mirisa tijela koji smo osjetili, boje ociju, predmeta u njegovoj kuci , njenog hobija i na kraju profesije. Sve nam to daje sliku bica kojem zelimo poklonitii. Zatim odredimo svotu novca koju mozemo potrositi. Poenta jest u tomu da novac potrosimo s lakocom, tako da ne osjecamo grc jer smo iscrpili svoje mogucnosti ili, jos gore, nabili dugove i veliki minus na racunu. Tibetanci kazu: "Poklon mora biti takav predmet kojeg mozemo s lakocom nabaviti i pokloniti, a da u nama nema grca sta cu poslije". Katkad je mozda bolje napraviti sam neku sitnicu, nego pokloniti i nesto sto prekoracuje nase imovinsko stanje. Toliko o vrijednosti poklona.
Boja poklona u sebi treba nositi i poruku o osobi.

Crvena - trebamo je u cistom materijalnom svijetu, posao, zajednicka ulaganja i slicno.
Narandžasta boja - osobu zelimo u svijetu seksa.
Zuta - ocekujemo od nje harmonicni odnos na razini prijateljstva ili zajednickog stvaranja razlicitih projekata.
Svijetlozelena - samo nam je ljubav na pameti.
Tamnozelena (vojnicka boja) - nesto smo ljuti i nezadovoljni s nasim odnosom.
Svijetloplava - s tom se osobom volimo dogovarati i ti dogovori su nam vazni.
Tamnoplava - s tom bi osobom mogli stvarati nove projekte, opcenito s njom zelimo funkcionisati na razini kreacije novih pojmova ili ideja.
Ljubicasta - poruka s nase strane: osjecam se bozanski uz tebe.

Kad dodirujemo predmet koji smo odabrali, moramo imati osjecaj miline i ugode, sto ukazuje na to da odabrani predmet dobiva dobru energiju koju cemo prenijeti osobi. Miris je tesko odabrati jer svaka koza drugacije reaguje na odredenu kombinaciju mirisa, ali nam pomaze ako poznajemo navike osobe.

Zlato ili srebro takodje u sebi nose toplinu ili jezu, zavisi o tome kako su odabrani i ko ih je izradio. Obicno se pri odabiru koncentrisemo na velicinu, ali necemo zaboraviti da sam predmet nosi mnogo energije osobe koja ga je radila. Takvi vrijedni predmeti cesto donose sa sobom i obavezu na koju primaoc poklona mozda u tom trenutku nije spreman, pa s takvom vrstom poklona ne treba zuriti. Ako je prilika posebna, kao sto su zaruke, vjencanje, rodenje djeteta, ako se zelite zahvaliti za neku vaznu uslugu, ne treba bjezati ni od vrijednih darova. Pazljivo se prisjetite kakvu vrstu nakita nosi osoba pa u skladu s tim odaberite novi predmet. Pazljivo ga spakujte i poklonite s puno ljubavi, jer, ma kako se cinilo cudnim, ali takvi vrijedni pokloni i mogu dovesti do zahladenja odnosa.Vrijeme poklanjanja je i vrijeme otvaranja.
Kroz darove pokazujemo sto osjecamo prema prijateljima, rodbini, posebice prema ljubavnom partneru. Zato samo hrabro otvorite svoje srce dok ih birate.

Autor: Zlatko(Nani)
Preuzeto sa: svastara.com

Povezani tekstovi

04/09/2018

Šta je za vas ljubav?

Ljubav je najlepše osećanje. Kada volimo posao koji radimo, obavljamo ga lako, kao da nam to i nije posao. Nije nam teško, imamo želju da učimo i napredujemo, da svakim danom budemo bolja verzija onog jučerašnjeg sebe. Isto je i sa ljudima. Kada ih volimo, spremni smo na sve. Odjednom nemoguće postaje moguće i tako […]

25/07/2018

Kako izabrati poklon po horoskopskom znaku

ŠTA POKLONITI OVNUPripadnicima ovog vatrenog znaka je vrlo tesko ugoditi, narocito kada su u pitanju pokloni. Ovnovi su strastveni i impulsivni tako da morate biti pazljivi kada im nesto darujete, narocito zato sto ce oni u tom poklonu traziti neki simbolican smisao i razmisljati o tome zasto ste im bas to poklonili, koji skriveni smisao […]

06/11/2017

Pokloni po bontonu

Fazon je u pažnjiPoklon U drevna vremena, darivali su se gotovo isključivo bogovi. Danas je situacija znatno drugačija: pokloni se daju svima koji su nam dragi, a često i onima za koje nameravamo da to postanu. U poslovnoj komunikaciji postoje određena pravila – određene osobe nije preporučljivo zasipati poklonima; pokloni poslovnim partnerima treba da budu […]

Draga/i ,

Dana godine, svemir je postao bogatiji za jednu sjajniju i lepšu zvezdu, koja je imenovana u tvoju čast.

Potrudio/la sam se da ostavim večni trag na nebu, kako bi me ta zvezda zauvek podsećala na jednu divnu osobu

Tvoje ime je postalo deo kosmosa, i tako će ostati od sada pa do večnosti. Želim da te svaki pogled ka nebu podseti da se među milionima zvezda nalazi i jedna sa tvojim imenom, i da sa tim osećajem nikada ne budeš usamljen/a.


Tvoj/a
Možete ga prilagoditi kako god želite.

Plaćanje se vrši pouzećem i dostava je besplatna

 

Država: Srbija

star and love pozadina glavna

S&L INTERNATIONAL REGISTRY D.O.O. | Sva prava zadržana | © 2009 - 2023


Designed by Infinity Solutions
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram